יום שבת, 5 במרץ 2016

Fu unji Ramen

井の中の蛙大海を知らず  - ״I no nakano kawazu taikai o shirazu״
הצפרדע שבבאר לא מכירה את הים הגדול. (פתגם יפני)

אני הולך להזהר מאד עם סופרלטיבים בפוסט הזה, כי אי אפשר יהיה להגזים יותר מדי. אבל נשים דברים על השולחן, זה באמת מגוחח להשוות בין הראמן שמוכרים בארץ לזה של יפן, אלו שתי מנות שונות. (זה כמו שבארה״ב מוכרים חומוס עם אבוקדו כדיפ לנאצ׳וס וקוראים לו ״חומוס״, עכשיו לך תסביר). 
על אותם יחסי כוחות, אני לא יכול להשוות בין סצינות הראמן בטוקיו לבין החוויה הספציפית של Fu unji, כי כל מרק אחר (ויש נהדרים) לא מכה בך באותן עוצמות.

הראמן הזה הוא הוא אגרוף לפנים, בוסט של טעם, הוא הטעם עצמו. דייסת אומאמי. סיבה מספיק טובה לעבור בטוקיו ובכלל לטוס אליה.
טעם הציר המרוכז הזכיר למאיה חמין, ולי פשוט בוליון בשר שנשכח שבוע על אש קטנה וצומצם לתמצית הטעם המרוכזת ביותר. 




אני מניח שלא תפספסו אותו, לכן אני אמנע משימוש במילה ״אם״, אז הנה הוראות תפעול - 
מגיעים לפני 11 בבוקר כדי לתפוס מקום בתור. 

התור מתחיל מעבר לכביש 


כשתסיימו איתו תתקדמו אל התור השני, זה שנמצא מול דלת המסעדה. 
הדלת נפתחת בכל פעם שאורח מסיים ויוצא, ואחד אחר נכנס במקומו. 

בפנים, תור נוסף, צמוד לקיר, ממש מעל גבם של האוכלים. מזכיר מאד את חווית הטריטוריה המביכה של הראמן של אהרוני, רק שפה זה מסודר וכאן גם מסתיים הדמיון. 


לפני שתכנסו לתור, עברו דרך המכונה ובחרו ב "special Dipping noodle", הכפתור הימני, 1000 ין (35 שקלים). קחו כרטיס והצמדו לקיר. 

התקדמו עם התור, עד לפינה הרחוקה ביותר, וכשיבקשו, הגישו את הכרטיס כדי שיתחילו להכין לכם את המנה. לא מבזבזים פה זמן יקר. 
ישאלו אתכם לגבי כמות האטריות (המחיר זהה)  קטן, בינוני וגדול. בחרו בקטן כי זה גם ככה זה מפוצץ ולא מכובד להשאיר אוכל בצלחת.   


קיבלתם שתי צלחות של ראמן מפורק העונה לשם tsukemen. האטריות נוקשות ולעיסות וזה בסדר, הרימו אותם עם הצ׳ופסטיק, טבלו במרק, עצמו עיניים ושאבו. נסחפתם אל הים הגדול. 


 בינתיים תזהרו לא לבלוע צפרדעים בארץ. 








ההשתלטות החלה







טוקיו את מגניבה, שלחתי לך הצעת חברות




Kiraku ramen

מוסד אולדסקול ותיק ששומר על המוניטין , קהל לקוחות קבוע ועל אותו מתכון מאז 1952. הגעתי אליו בעקבות ההמלצה של דודי כליפא, תודה!


הראמן בסיסי במיוחד, הוא מופשט מכל הגימיקים והתוספות ומתמקד בציר מעולה ואטריות. זה כמו ללכת לפיצרייה שמתמחה במרגריטה, ושעושה את זה טוב, ממש טוב.


הציר כאמור נפלא ונקי מאד. הוא מנוקד באין ספור טיפות שומן וצפות בו מלא פיסות זעירות של בצל מטוגן, בדיוק כמו שאמא שלכם שמה בפתיתים. 

האטריות גם כן מהאסכולה שלא מנסה לעשות רושם אלא את העבודה. דקות יחסית, אלסטיות ונגיסות. 
והנבטים שמעל הם תוספת נפלאה, לא מטים את הטעם לשום מקום ומוסיפים קראנ׳ציות טרייה. תוך כמה דקות הם נכנעים לחום המרק ומתערבבים בין האטריות, כך נוצר ביס שחלקו צ׳ואי וחלקו פריך, והכל עטוף בציר מרק נעים. 




יש גם וונטון, אבל אני מציע להתמקד במנה הבסיסית Chukamen, שעולה בסך הכל 650 ין (22 שקל).



OCD




אוף איתם




Numazukou

סושיית מסוע (kaiten zushi) פופולרית בשינג׳וקו, שהכניסה אליה בצהרים דחוסה מאד, אבל פנוי לגמרי אחרי הצהרים. כשהגעתי בשעה 16:00 הסירו את הצלחות מהמסוע, כך שכל דבר ביקשתי ישירות מהשף והוא הכין לי במקום. 
ניסיתי מבחר מייצג, סה״כ יצא 1900 ין, משהו כמו 65 שקלים. לך תמצא משהו כזה בארץ.

生しらす Nama Shirasu
בייבי סרדינים, שקופים לגמרי. מעולה!


いわし iwashi
סרדין רגיל


Geso 生ゲソ
זרועות דיונון


ナス Nasu
חציל מוחמץ. נראה מפתה, לא היה מלהיב. מזכיר קצת את החצילים הסגולים המשומרים שיש בארץ, רק הרבה פחות תוקפני. 


うなぎ Unagi
צלופח צלוי שהובער במקום, עם רוטב דביק משגע. מתוק ונפלא. 


さくらえび Sakura Ebi
שרימפסים קטנים ופציחים. אחד מהמוצלחים. 


オクラなっとOkura Natto
במיה ונאטו. אני מנסה להתרגל אליו, וזה לא דבר פשוט. יפנים אוהבים מרקמים ריריים, והשילוב בין השניים דומה לילד שעשו צפרדע וחילזון. זה שולח קורים דביקים לכל עבר, והטעם מזכיר סמרטוט רצפה
אבל, נקודת אור - זה היה הנאטו הכי סביל שחוויתי. אולי  אני מתחיל להתרגל?  


たまご Tamago
אני בוחן סושיות לפי החביתה, כי דגים טובים כל אחד יכול להשיג בכסף, חביתה זה ידע. 
מקובל להזמין את הטמאגו לסיום הארוחה, לא כקינוח אלא יותר כמרכך טעם. והיא היתה באמת מתוקה וחביבה, אבל לא ברמה שציפיתי לה. דחוסה מדי וקרה מדי. חבל. 



7.5 בסולם אושרר. טרי ותמורה מלאה לכסף. 
מומלץ אם נמצאים באיזור, אך לא להגיע במיוחד.




© Memories of a Gaijin
Maira Gall